5 tips voor snellere verkoop van jouw auto

Wil je een auto verkopen maar weet je niet precies hoe je te werk moet gaan? Op deze pagina leggen we uit hoe je zelf een auto snel verkopentweedehandse auto kunt verkopen voor de beste prijs.

Zo kun je een auto verkopen

Op basis van kenteken kun je snel en gratis de standaard waarde van een auto bepalen. Maar jouw gebruikte auto heeft een unieke historie en als je het slim aanpakt kun je aanzienlijk meer vangen voor jouw occasion. Met deze vijf stappen zal je snel je auto verkopen:

1. Reinig de buitenzijde

Strak in de lak; een glanzende bolide verkoop je sneller dan een stofnest dat bedekt is met een laag Sahara zand. Dus wassen, waxen, poetsen tot de lak perfect glanst. Zorg dat ook de velgen en carrosserie goed schoon zijn, gebruik een tandenborstel voor de kleine hoekjes en gaatjes. Dit soort details kunnen de verkoop van je auto maken of breken.

2. Reinig de binnenzijde

Het interieur moet uiteraard ook stofvrij, vetvrij en schoon zijn. Met een stofzuiger en doeken kun je een heel eind komen, gebruik geen schoonmaakmiddelen die bijten of te sterk ruiken. Het voertuig moet schoon zijn maar niet chemisch ruiken. Er zijn auto parfums, dit kan verschil maken maar laat het interieur niet walmen van ‘nieuwe auto geur’ uit een flesje. Een fijne geur geeft een directe goede eerste indruk en zal helpen in de auto verkoop.

3. Maak nette foto’s

Eigenlijk zijn alle occasions fotogeniek zolang je maar de goede hoek kiest. Zorg voor een neutrale achtergrond die netjes is, er moet voldoende licht zijn maar niet te fel zonlicht. Maak van alle kanten foto’s met enkele details. Je kunt slechts eenmaal een eerste indruk maken, besteed tijd aan goede foto’s.

4. Beschrijf alle details

Je zult alle officiële documenten nodig hebben, zet bij de beschrijving ook details zoals deukjes en andere belangrijke informatie. Als je belangrijke zaken weglaat die later ter sprake komen is dit voor de koper een ingang om een lagere prijs overeen te komen.

5. Plaats jouw auto online

Er zijn diverse autosites waar je een auto kunt verkopen online. Je moet daar meestal voor betalen en je weet op voorhand niet of de potentiële koper te vertrouwen is. Let op, want er zijn oplichters actief die precies weten hoe ze jou om de tuin kunnen leiden bij een tweedehands auto kopen.

Wil je nog sneller jouw auto verkopen? Dan hebben we nog een oplossing met slechts één stap; de garage!

Neem contact op met Theo voor auto

Laten we eerlijk zijn; een auto verkopen is best veel werk. Als je bereid bent om er wat meer moeite en tijd in te steken kan je dit wel veel meer geld opleveren. Aan de andere kant is een auto verkopen ook een vak. Je kunt het natuurlijk ook overlaten aan de specialist en een prijsopgaaf aanvragen via Theokooptjeauto.nl. Dan weet je razendsnel wat jouw auto waard is en je voertuig wordt thuis opgehaald. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar een koper en je loopt niet de risico’s die met privé auto verkoop gepaard gaan.

Vragen staat vrij, neem direct contact op voor een vrijblijvende prijsopgaaf.

Auto verkopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?