Is een auto gebruikt kopen betrouwbaar?

Je kijkt wat rond op Autoscout24, Autotrack, Autotrader of Marktplaats en je ziet een flink aantal tweedehands auto’s staan. Bij een nieuwe wagen kopen maakt het eigenlijk niet zoveel uit waar je het voertuig koopt, die komt gewoon van de fabrikant. Bij een gebruikte auto moet je letten op het bouwjaar, kilometerstand, extra’s en de verkoper moet natuurlijk ook te vertrouwen zijn. Is een auto gebruikt kopen eigenlijk wel betrouwbaar? Waar je zoal op moet letten kun je op deze pagina lezen.

Is jouw auto gebruikt? Verkopen maar!

Laten we beginnen met je gebruikte auto verkopen. Anders staat je garage vol, je wilt ruimte voor je nieuwe wagen creëren. Dan zijn er een flink aantal zaken om rekening mee te houden. Je zult natuurlijk een goede prijs moeten bepalen. Een bedrag dat de aandacht trekt waar waarbij je niet teveel inlevert. Dan moet je vervolgens alle informatie over jouw auto, het merk en type verzamelen om een goede advertentie samen te stellen. Verkijk je niet op het belang van een goede verkooptekst en nette foto’s, een aansprekende advertentie kan je veel meer reacties opleveren. Over die reacties gesproken; je zult naast serieuze kandidaten ook heel wat ‘ruis’ kunnen verwachten. Houd je hoofd koel en je opties open. Het kan wat tijd en moeite kosten maar als je geduld hebt dan verkoop je een auto gebruikt voor een goede prijs.

Zo verkoop je snel een auto gebruikt:

 • Plaats je auto op meerdere tweedehands auto sites.
 • Zorg voor complete informatie in de beschrijving.
 • Maak goede foto’s van alle zijden.
 • Reageer snel op aanvragen en laat je niet om de tuin leiden.
 • Organiseer proefritten en voer onderhandelingen.
 • Zorg dat de overdracht klopt en dat je geen enkel formuliertje of handtekening mist.

Klinkt als veel werk? Het gaat niet om een pak melk of een bos bloemen natuurlijk, er gaan flinke bedragen mee gemoeid. Tijd is geld, wil je binnen 24 uur weten hoeveel een betrouwbare tweedehands auto garage biedt voor jouw occasion? Vraag dan een gratis taxatie aan bij Theokooptjeauto.nl.

Een auto gebruikt? Kopen dus!

Je bent van je vorige voertuig af, nu is het tijd om een nieuwe wagen te kopen. Dit kan natuurlijk ook een occasion zijn, wat dacht je van een jonge Volkswagen, Skoda, Renault, Audi of toch een Tesla?

Zo koop je snel een auto gebruikt:

 • Bepaal een maximaal budget dat je bereid bent te besteden.
 • Houd je opties open, soms blijkt een ander merk of model interessanter dan je vooraf dacht.
 • Controleer of de verkoper of garage een goede reputatie heeft.
 • Ga kijken, maak een proefrit, blijf alert en kritisch.
 • Handel het papierwerk netjes af zodat de overdracht goed geregeld is. Vergeet ook de autoverzekering niet af te sluiten.

In plaats van alle merkdealers af te gaan kun je ook contact opnemen met Theo in Hoofddorp. Hier kun je niet alleen een auto gebruikt kopen, je kunt ook nieuwe wagens bestellen van vrijwel alle merken die in Nederland leverbaar zijn. Meer keuze, meer mogelijkheden en meer voordeel dus. Neem contact op met Theokooptjeauto.nl voor vrijblijvend advies.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?