Auto kopen met emotie

Een auto is meer dan een voertuig op vier wielen. Wat voor de één een werkpaard is, zal voor de ander juist een paradepaardje zijn. Niet alleen ontwerpers leggen passie in hun autodesign, ook de bestuurders hebben een gevoel bij hun trouwe vierwieler. Merken spelen hier zeker op in. Bekende namen als Volvo, BMW en Mercedes kiezen bewust voor onderscheidende modellen, terwijl Volkswagen, Ford of Seat juist meer neutraal blijven in design. Wil jij een auto kopen met emotie? Theo kent het verhaal achter tweedehands auto’s.

Om een auto te kopen moet je bij Theokooptjeauto.nl zijn. Bekijk direct het aanbod of neem contact op met Theo voor meer informatie.

Autodesign is meer dan techniek

auto kopen Er wordt wel gezegd dat nieuwe auto’s minder onderscheidend zijn in vergelijking met vroeger. Dat is niet helemaal onterecht, met name door hoge eisen op het gebied van veiligheid hebben ontwerpers steeds minder ruimte om uitzonderlijke features in hun auto’s te verwerken. Vroeger waren automobilisten ook meer merkgebonden. Een BMW rijder koos voor die specifieke stoere grill, terwijl een trouwe Citroën klant juist dat Franse gevoel voor originaliteit kon waarderen. Een Volkswagen Kever, een 2CV ‘Eend’ of een AMC Pacer, dat waren nog eens bijzondere modellen. Bij youngtimers ligt dat wat anders, toch zijn er nog zeker subtiele verschillen in design terug te vinden. De bewegende Audi knipperlichten bijvoorbeeld, het is nog nét geen knipoog naar andere automobilisten op de weg.

Techniek is wél belangrijk

Een auto zonder ruitenwissers of zonder gordels, dat is nu ondenkbaar. Zonder benzinemotor is wel een trend, en niet alleen maar bij Tesla. Steeds meer fabrikanten bouwen EV’s waaronder VW, Kia en Hyundai met prestaties waar je als doorgewinterde autoliefhebber toch even van opkijkt. Theo rijdt tegenwoordig zelf met een elektrische auto voor het standaard woon- werkverkeer, hij had je tien jaar geleden voor gek verklaard. Deze technologische vernieuwingen betekenen wel dat jouw dealer verstand moet hebben van de laatste ontwikkelingen om onderhoud en reparatie uit te kunnen voeren. Theokooptjeauto.nl koopt en verkoopt niet alleen auto’s, je kunt hier ook terecht voor service. Van een APK keuring tot aan custom onderdelen voor een import auto uit Amerika.

Zijn gebruikte auto’s beter?

Kun je beter een nieuwe auto kopen of een tweedehands exemplaar? Dat ligt er een beetje aan wat jouw insteek is. Bij een nieuwe auto kopen kun je precies kiezen welke kleur het moet zijn, welk soort matten, motorinhoud, afwerking etc. Je moet vaak wel lang wachten op de levering, de afschrijving ligt het hoogste in de eerste paar jaar. Een gebruikte auto is wat betreft prijs voordelig en de auto is lekker ingereden. Theo rijdt het hele land rond (en verder) om de mooiste pareltjes eruit te vissen, hij vindt het prachtig om de verhalen achter gebruikte auto’s te horen. De volgende eigenaar kan een perfect onderhouden voertuig tegemoet zien met een verhaal. Dat zie je niet direct, toch voel je het op de één of andere manier wel!

Wil jij ook een auto kopen met emotie? Kijk dan direct naar het aanbod jong gebruikte auto’s en youngtimers op Theokooptjeauto.nl.

GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?