Auto nieuw of gebruikt kopen: Wat is het beste?

Er is pas een nieuw model van jouw favoriete auto verschenen. Ga je een bestelling plaatsen of koop je liever een tweedehandse auto zonder wachttijd? Er is een flinke markt voor jonge occasions, het kan zeker de moeite waard zijn om het aanbod te bekijken. Daarom stellen we op deze pagina de vraag: Wat is het beste? Een auto nieuw of gebruikt kopen?

Lees dit eerst!

Je bent in de markt voor een Fiat 500. Een mooie wagen, een goede keuze. Maar dan zie je een Abarth 500 van enkele jaren oud met nauwelijks kilometers op te teller. Je wist niet eens dat Fiat een sportieve lijn had onder die naam! Of misschien wil je een nieuwe Kia, Mercedes of Tesla kopen. Dit zijn allemaal auto’s waar je op de markt heel interessante occasions voor kunt vinden. Laten we eens even kijken wat een nieuwe beter maakt dan een gebruikt model én andersom.

Enkele voordelen op een rijtje:

  • Alle onderdelen zijn ongebruikt, er is geen slijtage.
  • Je hebt vrije keuze aan opties.
  • Je kunt het meest recente model kopen met alle nieuwe innovaties.
  • Als eerste eigenaar is er niets om je zorgen over te maken.

Daarom is een occasion beter:

  • Je hoeft niet maanden te wachten op jouw auto, die staat voor je klaar.
  • Fabrieksfouten komen meestal in de eerste kilometers naar boven drijven, daar ben je voorbij.
  • De kop is eraf, je betaalt aanzienlijk minder voor een jonge occasion.
  • Je betaalt niet voor de marketing van een nieuw model.

Zeker in vergelijking met occasions van slechts enkele jaren oud kan de afweging voor een auto nieuw of gebruikt kopen best lastig zijn. Laat je eerst goed inlichten, neem contact op met Theokooptjeauto.nl in Hoofddorp voor meer informatie.

Nieuwe auto bij een occasion garage?

Je weet vast wel dat de meeste autodealers die nieuwe auto’s verkopen ook wat occasions in de showroom hebben staan. Een auto koper wil snel van die tweedehandse af en ruilt deze in. Dit levert niet altijd de beste prijs op, soms kun je er wel wat van de prijs voor je nieuwe auto af krijgen. Andersom is ook mogelijk, je kunt een auto nieuw kopen bij een tweedehands auto garage. Niet alle dealers bieden deze service, bij Theokooptjeauto.nl is dit zeker mogelijk. Hoewel deze garage gespecialiseerd is in jonge occasions kun je ook een compleet nieuw voertuig bestellen. Je hebt dan dezelfde keuze die je bij een merkdealer krijgt met als pluspunt dat je niet beperkt bent tot een specifiek merk. Een minpunt is dat het lastiger wordt om een proefrit te maken.

De occasions die op voorraad zijn kun je wel uitvoerig bekijken, je kunt er ook een proefrit in maken. Hier zitten modellen tussen die slechts enkele jaren oud zijn. Dat valt onder ‘zo goed als nieuw’ maar dan wel een stuk goedkoper uiteraard. Je kunt in dit geval niet alle opties kiezen hoewel er na aankoop natuurlijk nog veel aanpassingen mogelijk zijn.

Informeer naar de mogelijkheden voor een nieuwe auto bij Theokooptjeauto.nl en laat je adviseren over de beste keuze in jouw situatie.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?