Gratis auto taxatie, waar kan dit?

Je wilt jouw auto verkopen, maar wat is eigenlijk de waarde voor een koper? Moet je eerst naar een autodealer gaan om een taxatie te laten maken? En verschillen de prijzen per garage of dealer? Wat je moet weten over je voertuig verkopen of een gratis auto taxatie aanvragen leggen we uit op deze pagina.

Voor een gratis auto taxatie ga je naar Theokooptjeauto.nl. Je weet dan snel wat jouw voertuig waard is.

Hoe werkt een auto taxeren?

Een auto heeft een prijs bij aankoop. Als het een nieuwe auto betreft dan zal de adviesprijs per dealer niet veel afwijken. Door inruil en slim onderhandelen kun je soms bij een dealer wat voordeel behalen. Wanneer het een tweedehands auto betreft weet je op voorhand niet wat de prijs zal zijn. Sommige oldtimers zijn nu meer waard dan ze nieuw hebben gekost! In praktijk zal de waarde dalen, door een gratis auto taxatie aan te vragen weet je ongeveer wat je nog kunt krijgen voor jouw gebruikte voertuig.

Belangrijke punten bij taxatie

Dit zijn de voornaamste kenmerken waar een inkoper op let bij een gratis auto taxatie:

  • Het bouwjaar: De leeftijd van de auto speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs. Dit wordt ook wel de afschrijving genoemd.
  • Merk en model: Sommige merken zijn meer waardevast dan andere. Dit hoeft niet gekoppeld te zijn aan de kwaliteit maar meer aan de vraag vanuit de markt.
  • Vraag en aanbod: Als jij in een gewilde auto rijdt, dan kun je die snel verkopen voor een goede prijs. Het is trouwens ook mogelijk dat de autodealer toevallig een klant heeft die op zoek is naar een specifiek type auto. Zo kunnen kopers bij Theokooptjeauto.nl ook een verlanglijstje indienen.
  • Uitvoering: Een luxe uitvoering met alle toeters en bellen kan meer opleveren dan het basismodel, dit is overigens niet altijd het geval. De grootste daling in waarde zit vooral in de optionele accessoires die op een auto zitten.
  • Kilometerstand: Dit kenmerk is minder van belang dan vroeger, met name omdat de motor techniek stukken verbeterd is. Een vergelijkbaar voertuig dat 25.000 kilometer heeft gereden zal uiteraard meer opleveren dan een exemplaar die 250.000 op de teller heeft staan, maar 10.000 kilometer meer of meer zal echt geen groot verschil maken.
  • Historie: Is er ooit schade geweest? Ongelukken waarbij delen van de auto vervangen zijn? Een onderhoudsrapport kan zeker bij twijfel van invloed zijn op de verkoopprijs.

De dagwaarde bepalen is niet moeilijk, deze informatie is snel op te zoeken. De werkelijke verkoopwaarde van jouw auto kan afwijken, zowel naar boven of naar beneden. Op basis van jouw informatie kan een realistisch bod worden gemaakt, zelfs zonder de auto naar de garage te brengen voor een gratis auto taxatie.

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Controleer de waarde via Theokooptjeauto.nl.

Wie kan een gratis auto taxatie uitvoeren?

Je kunt bij meerdere dealers terecht, je hoeft er zelfs de deur niet voor uit! Ga naar Theokooptjeauto.nl, geef jouw kenteken in en loop het formuliertje even door. Dan krijg jij snel een bod op jouw auto, op basis van de informatie die jij verstrekt. Wil je voor die prijs je auto verkopen? Dan ben jij razendsnel van je auto af én heb je razendsnel het geld op je bankrekening staan!

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?