Auto verkopen taxatie: Welk merk levert het meeste op?

Tenzij je van plan bent om jouw auto helemaal op te rijden zul je ooit dit voertuig inruilen. In dat geval is niet alleen de aanschafprijs van jouw nieuwe auto van belang om de totale kosten te berekenen maar ook de inruilwaarde. Als je een merk koopt met minder afschrijving dan kun je op termijn duizenden euro’s besparen. Maar welk merk auto levert het meeste op bij verkoop? En waar kun je terecht voor taxatie bij een auto verkopen? Dit meest waardevaste merken vind je op deze pagina en lees meer over auto verkopen taxatie.

Op zoek naar een auto verkopen taxatie? Kijk direct op de website van Theokooptjeauto.nl voor een gratis waardebepaling.

Welke automerken zijn het meest waardevast?

Er zijn geen duidelijke Nederlandse cijfers bekend, in Duitsland is er wel onderzoek naar uitgevoerd. Hoewel de voorkeuren in Nederland wat kunnen afwijken zal ons lijstje niet erg veel verschillen. Op basis van het Duitse onderzoek hebben we deze conclusies getrokken:

Wat betreft stadsauto’s scoort Hyundai erg goed, Toyota doet het beter bij de hybride modellen. Skoda is de winnaar in de 4×4 categorie, Audi presteert het beste in de luxere wagens en Porsche is het meest waardevast in het topsegment.

Wat betreft SUV’s doet Renault het goed in de kleine wagens terwijl de BMW in de grotere uitvoering het meest waardevast is. Voor bestelwagens staat Mercedes absoluut bovenaan.

Als we kijken naar full-electric EV auto’s is de Mini Cooper de winnaar in de auto’s tot 40.000 euro en Tesla prijkt bovenaan in de duurdere modellen.

In dit lijstje zien we niet “The Usual Suspects” terug zoals Volkswagen, Opel en Ford. Peugeot en Seat kwamen we ook niet tegen in het lijstje. Let wel; het gaat hier om de afschrijving na de eerste vier jaar.

auto verkopen taxatieWaar moet je nog meer op letten?

We gaven al aan dat het originele onderzoek in Duitsland is uitgevoerd. Theo van Theokooptjeauto.nl heeft hier zelf ervaring mee. Zo is het mogelijk dat een Duitser met een prachtige auto rondrijdt die in het thuisland niet verkoopbaar is, terwijl er in Nederland juist wel een goede prijs voor wordt geboden. En dat komt alleen maar door de kleur. Nederlanders kiezen voor andere kleuren auto dan Duitsers wat je bij inruil zult merken. Andersom werkt het uiteraard ook zo. Het loont dus zeker de moeite om met een autodealer te werken die een eigen netwerk heeft en de markt goed kent. Zo kun je met een tussenpersoon als Theo meer winst boeken op verkoop dan je zelf via een autosite zou kunnen behalen.

Auto verkopen taxatie online

De tijd van een rondje autodealers afgaan in de hoop dat iemand toehapt is wel een beetje voorbij. Tegenwoordig kun je online terecht voor een auto verkopen taxatie, Theokooptjeauto.nl doet het gratis voor je. Omdat Theo gespecialiseerd is in jong gebruikte auto’s en youngtimers zullen de prijzen voor deze auto’s doorgaans heel gunstig uitkomen. Hij brengt namelijk vraag en aanbod samen en biedt de koper naast een eerlijke prijs ook een goede after-sales service. Na taxatie en jouw acceptatie is het zelfs mogelijk om de auto thuis op te laten halen. Klopt alle informatie die je hebt gegeven? Dan heb je snel het bedrag op je bankrekening staan!

Laat direct een gratis auto taxatie uitvoeren via Theokooptjeauto.nl en ontdek wat jouw auto waard is.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?