Hoe kies je een goede autogarage?

Er zijn volop auto garages waar je terecht kunt om je auto te laten onderhouden, maar hoe weet je dat het een betrouwbare garage is? Een BOVAG certificaat is mooi, maar zegt dat werkelijk iets over de kwaliteit van dienstverlening? Hier zijn vijf belangrijke kenmerken van een goede autogarage.

1. Autogarage in de buurt

Theokooptjeauto.nl is gevestigd in Hoofddorp. Met een online service zoals binnen 24 uur een prijs voor je auto, hoef je niet in regio Noord-Holland te wonen om zaken te doen met deze firma, het kan voor auto onderhoud en reparatie wel praktisch zijn als je in de buurt woont. Korte lijntjes, korte afstanden dus. Als je een automobilist bent die hooguit één keer per jaar naar de autogarage rijdt, dan is de afstand waarschijnlijk minder van belang.

2. Kennis van auto’s

Als je het verschil tussen een Renault en een Audi niet kunt zien, en denkt dat Ford een Duits merk is, dan kun je wellicht beter een andere baan zoeken. Naast praktijkkennis zijn er ook volop ‘specialisten’ met vooroordelen. Denk aan autobezitters die zweren bij een Toyota of Honda omdat Japanse auto’s per definitie beter zouden zijn, of mensen die niets moeten hebben van een EV met accu in plaats van een benzinetank. Onbekend maakt onbemind, Theo staat wél open voor innovatie en nieuwe inzichten op basis van context en historisch besef.

3. Een uitgebreid netwerk

Een kleine autogarage kan stiekem toch een groot bereik hebben. Het zijn vaak juist de grote autogarages die een beetje de neiging hebben tot navelstaren. Ze hebben alles in huis en kijken niet verder dan hun eigen showroom of werkplaats. Kleinere ondernemers met jarenlange ervaring bouwen een netwerk op met specialisten die elkaar ondersteunen. Als Theo het zelf niet in huis heeft, dan kent hij zeker iemand die het voor je kan regelen.

4. Maatwerk dienstverlening

Auto’s zijn luxe producten, met een fiets kom je ook overal als je maar lang genoeg trapt. Toch is het zeker geen overbodige luxe, er zijn veel redenen om in een auto te rijden. Of je nu een vertegenwoordiger bent die altijd op pad is, een gezin die samen met de hond de bossen in wil rijden of een senior die een grote Mercedes liever inruilt voor een kleine Smart, op ieder potje past een dekseltje. Dan is het fijn als je kiest voor een autogarage die met je meedenkt.

5. Passie voor auto’s

Als laatste maar zeker niet de minste is een passie voor auto’s van belang. Theo sprak als één van zijn eerste woorden ‘auto’ uit. Om te zeggen dat passie voor auto’s met de paplepel is ingegoten lijkt een understatement. Als je met iemand spreekt die net als jij van auto’s houdt, en er zowel zakelijk als hobbymatig mee bezig is, dan communiceert dat toch veel prettiger. Je spreekt dezelfde taal en je werkt samen naar een gezamenlijk doel. Een passende auto kopen bijvoorbeeld, of een prachtige buitenlandse wagen naar Nederland halen.

De eerste indruk is belangrijk en vaak ook de juiste. Maak zelf kennis met Theokooptjeauto.nl en ontdek welke meerwaarde een goede autogarage kan betekenen.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?