4 geheimen van autoverkoop

AutoverkoopAls doorgewinterde auto koper denk je het allemaal ondertussen wel te weten, waarschijnlijk weet je minder dan gedacht. Je weet alles over auto’s, over bouwjaren, onderhoud, populaire kleuren en andere zaken. Maar wat weet je van het personeel in de garage, de verkoper of eigenaar? Met deze 4 geheimen van autoverkoop wordt een nieuwe of tweedehands auto kopen leuker en voordeliger.

1. De verkoper weet wie je bent

Nog voor je een hand geeft en jezelf voorstelt weet een verkoper al wat voor vlees hij in de kuip heeft. Verkopers hebben namelijk niet alleen verstand van autotechniek maar vooral bezig met mensen en hun behoeften. Dit kan risico’s met zich meebrengen als auto koper omdat een vakman je alles wijs kan maken, het kan ook juist een voordeel zijn als je een dealer bezoekt die graag de beste match maakt. Doe je vooral niet anders voor dan je bent en laat de verkoper de dans leiden. Blijft kritisch maar zie het als een samenwerking, geen strijd. Dan ligt de kans op slagen veel hoger.

2. Er zijn nauwelijks vrouwelijke autoverkopers

In de voorgaande paragraaf stond ‘hij’ en ‘vakman’. Volgens onderzoek van Opel is slechts vier procent van autoverkopers vrouwelijk. Toch blijken de karaktereigenschappen van een goede autoverkoper dichter bij de capaciteiten van de gemiddelde vrouwelijke professional te liggen. Deze selectie begint al bij de dames die (niet) solliciteren. Opel publiceerde twee vrijwel identieke vacatures voor een sales vertegenwoordiger met één verschil; boven de eerste stond het Opel logo en boven de tweede een fictieve organisatie ‘Jade’. Opel trok nog geen 10 procent vrouwelijke kandidaten en Jade kreeg ongeveer 70 procent sollicitaties van vrouwen. Dit is geen echt geheim maar best wel bijzonder.

3. Een tweedehands auto voorkomt onnodige uitgaven

Je weet uiteraard al dat occasions goedkoper zijn dan hetzelfde merk en model als nieuwe auto. Waar je wellicht niet bij stilstaat is de extra besparing bij tweedehands autoverkoop. Bij een nieuwe wagen kopen kun je extra opties kiezen die het voertuig duurder maken. Een andere afwerking, luxere uitvoering, meer power, noem het maar op. Bij een gebruikte auto kies je voor een complete auto waar deze keuzes al gemaakt zijn. De verleiding om extra’s te nemen is kleiner, je bent tevreden met de keuze die je maakt. Zo bespaar je nog meer op een tweedehandse auto zonder dat je hier bij stilstaat.

4. Een auto verkopen kan sneller dan je denkt

Misschien komt het omdat het vermogen van een auto in paardenkrachten wordt berekend, want het lijkt wel een koehandel in de autoverkoop. Een tweedehands auto kopen of verkopen kan veel tijd in beslag nemen maar er is geen alternatief toch? Zeker wel, bij Theokooptjeauto.nl krijg je binnen 24 uur een offerte en je hoeft er de deur niet voor uit. Alles gaat via internet en als je tevreden bent kun je snel de deal sluiten. Dus geen ellenlange onderhandelingen, proefritten door mensen die je niet kent en onzekerheid.

Theo houdt niet van geheimen maar werkt liever samen met zijn klanten aan een oplossing waar iedereen beter van wordt. Zo wordt autoverkoop een stuk leuker én sneller!

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?