Autowaarde berekenen, hoe werkt dit?

Er zijn websites waar je op basis van je kenteken de autowaarde kunt berekenen. Hoe werkt dit eigenlijk? Is dit gewoon de standaard dagwaarde of hangt er een meer complexe berekening aan vast? Op deze pagina leggen we uit hoe jij erachter komt wat jouw auto waard is, en hoe je snel jouw auto kunt verkopen.

Snel de autowaarde berekenen begint op Theokooptjeauto.nl. Daar kun je online de waarde opvragen met een passend bod op jouw auto.

Hoe lang rijd jij in een auto?

Mensen die een nieuwe auto kopen rijden hier gemiddeld een kleine zes jaar in voordat ze deze weer verkopen. Wist je trouwens dat de gemiddelde leeftijd van iemand die een nieuwe auto koopt 60+ is? De gemiddelde leeftijd van een jong gebruikte auto is ruim vier jaar. Oudere occasions worden na ruim drie jaar weer verkocht. Met andere woorden; de kans dat iemand een auto koopt en deze tot het einde oprijdt is klein. Dit betekent dat er een grote markt is voor tweedehands auto’s, wat is jouw auto eigenlijk waard?

Particulier je auto verkopen?

Levert een auto particulier verkopen meer op dan dezelfde auto via een dealer verkopen? Heel simpel gesteld is het logisch dat je zonder een tussenpersoon meer geld overhoudt, toch ligt in het de praktijk niet zo simpel. Zo moet je in dit geval zelf de autowaarde berekenen. Klopt jouw prijs eigenlijk wel? Je plaatst jouw auto op de bekende websites, soms gratis en soms tegen betaling. Als iemand interesse heeft dan volgen de onderhandelingen. Of dacht jij dat de koper direct het bedrag overmaakt? Particulier je auto verkopen zal je in ieder geval tijd kosten, daarnaast moet je helaas ook opletten voor oplichters. Je zult de vraag moeten stellen of deze moeite en onzekerheid opweegt tegen het financiële voordeel … als er al winst op te behalen valt.

Autowaarde berekenen online

Wil je snel je auto verkopen? Ga dan direct naar Theokooptjeauto.nl, vul het kenteken en wat gegevens in en wacht even tot je bericht krijgt. Theo zal de autowaarde berekenen op basis van de dagwaarde inclusief kennis van de markt en ervaring met auto’s kopen en verkopen. Vind jij het aanbod drie keer niets? Dan ben je hooguit een paar minuten van je tijd armer, je hebt wel direct een idee van de autowaarde. Heb je wel interesse? Dan spreek je de details af, de overdracht of ophalen bij jou thuis.

Wie wil jouw auto kopen?

Het is heel goed mogelijk dat er iemand interesse heeft in jouw auto zonder dat jij het weet. Je hebt immers zelf ook ooit gekozen voor dat exemplaar. Klanten kunnen bij Theo hun voorkeuren aangeven, denk aan een prijs, merk of kleur om maar enkele voorbeelden te noemen. Als er een aanbod is dat voldoet aan de vraag, dan is de transactie snel geregeld natuurlijk. Anders gaat jouw auto in de reguliere verkoop. Hoe dan ook, bij Theokooptjeauto.nl kun je snel de autowaarde berekenen en jouw auto verkopen.

Kijk vandaag nog op de website en bereken de waarde van jouw auto.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?