Wat is de beste hybride auto?

In de categorie ‘appels met peren vergelijken’ wordt de vraag “wat is de beste hybride auto?” regelmatig gesteld. Uiteindelijk is de beste auto het voertuig waar je met plezier in zult rijden en waar je tevreden mee bent. Toch zijn het vaak de mensen die overwegen om een hybrid te kopen die met vragen zitten. Zeker als het je eerste auto met brandstof- en elektromotor is dan wil je de beste hybride auto kiezen om optimaal te profiteren van een dubbele motor. Daarom helpt Theo je alvast op weg met tien uitstekende opties en praktische informatie over hybrids.

Wil je een nieuwe auto of gebruikte hybride auto kopen of verkopen? Kijk dan eerst eens even op Theokooptjeauto.nl. Dit is dé website voor jonge occasions en youngtimers.

Welke soorten hybride auto zijn er te koop?

Hybrids zijn in drie categorieën te verdelen:

 1. Standaard: Bij deze modellen is er naast de verbrandingsmotor een bescheiden elektromotor aanwezig die oplaadt tijdens het rijden. Zo kun je wat meer kilometers maken op een volle tank met minder CO2 uitstoot.
 2. Plug-in Hybrid: Ditmaal kun je kiezen voor rijden op brandstof, op stroom of beide. Om echt ritten te kunnen maken op stroom zul je deze auto’s wel moeten opladen via een stekker. Je kunt ook rijden op alleen benzine, de keuze is aan jou.
 3. Full Hybrid: Er zit ditmaal geen stekker aan de auto, je kunt wel volledig elektrisch rijden. Hiervoor zul je eerst de accu moeten opladen door te rijden op benzine.

Dan wordt het nu hoog tijd om de beste hybride auto te kiezen. Welke modellen scoren momenteel het beste?

Wat is de beste hybride auto?

Zoals gezegd mag je zelf als automobilist bepalen wat de beste hybride auto is. Hier is alvast onze top 10 van kandidaten in alfabetische volgorde:

 1. BMW 5 Serie: Kies zelf of je een stekker inplugt of de accu laat bijladen tijdens het rijden. Waar je ook naartoe gaat, het zal een aangename rit zijn.
 2. Ford Focus: Je hoeft niet de hoofdprijs te betalen voor een goede auto die zuinig is. Dat bewijst dit model zonder stekker.
 3. Kia Niro: Dit is een PHEV die ook volledig elektrisch kan rijden. Het is in korte tijd een klassieker geworden voor een scherpe prijs.
 4. Polestar 1: Goedkoop is deze hybride auto niet, daar krijg je wel 600 pk en 3 motoren voor terug.
 5. Porsche Panamera: Voor de liefhebbers die nog even willen genieten van een verbrandingsmotor is dit misschien wel de mooiste oplossing.
 6. Renault Captur: Een fijne SUV waar je lekker veel ruimte in hebt. Uniek op de weg ben je overigens niet met deze hybride topseller.
 7. Toyota Corolla: Dit is niet het meeste spannende voertuig op deze lijst, eerlijk is eerlijk. Maar de titel beste hybride auto kan dit model best wel eens verdienen, in ieder geval beste prijs- / kwaliteitsverhouding.
 8. Renault Megane: Deze PHEV is een nette zakenauto waar je goed mee voor de dag komt.
 9. Volkswagen Golf: Deze serie hybrids is een blijvertje waarbij iedere opvolger het oude model weer overtreft.
 10. Volvo XC60: Die ouderwetse degelijkheid is gebleven, verder is het een moderne en luxe auto met elektrische ondersteuning.

Voor meer opties en eerlijk advies ga je direct naar Theokooptjeauto.nl.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?