Wat maakt de Fiat 500 hybrid bijzonder?

Er zijn maar weinig kleine auto’s die gewaardeerd worden door autoliefhebbers. De Alto’s, Cuore’s en Panda’s leveren veel waar voor je geld maar het zijn niet bepaald aantrekkelijke auto’s. Het team achter de goedkope maar saaie Panda heeft ook een andere kleine auto die wél in de smaak valt; de Fiat 500. Het was even, nou ja lang wachten op een Fiat met elektrische aandrijving, maar ook de bekende Italiaanse fabrikant is overstag gegaan. Wat maakt de Fiat 500 hybrid zo bijzonder?

Ook voor plug in hybrid auto’s kun je terecht bij Theokooptjeauto.nl. Heb je interesse in een Fiat 500 hybrid of een andere hybride auto? Kijk dan op onze website.

Maak kennis met de Fiat 500 hybrid

Toch voor kort waren het vooral de raampjes op de 500 die elektrisch waren, onder de motorkap zat gewoon een benzinemotor. Terwijl de grote Europese merken hybride voertuigen lanceerden bleef het stil in Turijn. Of juist het tegenovergestelde want Fiat auto’s bleven gewoon pruttelen als een espresso machine. Waarom ze zo lang hebben gewacht is niet helemaal duidelijk. Zo kwamen ze in 2010 al met de TwinAir motor, een milieuvriendelijk motorblok dat meerdere prijzen in de wacht wist te slepen. Vlak voor de volledig elektrische Fiat 500 en Panda werd nog even een Fiat 500 hybrid model onthuld. Een ‘milde’ hybride auto met een 1.0 3-cilinder die wat extra power krijgt van een elektromotor.

Wat maak deze auto zo bijzonder?

Staat de auto aan? Dat is de eerste vraag die je stelt bij het inschakelen van de motor. De benzinemotor blijft namelijk uitgeschakeld staan tot het nodig is. De accu van het elektrische systeem is niet grandioos in capaciteit maar de ‘zeil’ functie geeft deze compacte auto een steuntje in de rug. De benzine motor schakelt namelijk uit als je het gaspedaal niet indrukt. Daarnaast klinkt de 3-cilinder beter dan de voorgaande 2-cilinder wat in het tijdperk voor de compleet stille auto’s toch een voordeel is. Er is ook een 500C cabriolet uitvoering en wat hybrids betreft is de Fiat 500 hybrid heel gunstig geprijsd. Het blijft een kleine auto natuurlijk maar wel eentje met stijl.

Wat kan er beter aan de nieuwe Fiat 500 hybrid?

De additionele elektromotor is minder actief dan je zou hopen, de noodzaak voor benzine wordt nog niet weggenomen met dit hybride model. Hoewel de benzine motor heel soepel het werk overneemt is het jammer dat je niet wat meer kilometers op stroom kunt maken. Net zoals sommige andere fabrikanten in Europa lijkt de accu vooral bedoeld om te voldoen aan de nieuwe CO2 emissie standaarden. Voor korte ritten kun je de eindstreep op stroom halen, buiten de stad zul je toch echt regelmatig moeten tanken. Maar er is natuurlijk ook geen ruimte voor een enorme elektromotor en accu in deze compacte hybride. Net zoals de Mini steeds ‘cooler’ is geworden lijkt ook de Fiat 500 hybrid steeds meer charme te krijgen.

Heb je zelf al een Fiat 500 hybrid en wil je die inruilen? Ga dan naar Theokooptjeauto.nl voor een gratis en vrijblijvende auto taxatie.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?