Hier moet je op letten bij een gebruikte auto

Gebruikte AutoWil je een gebruikte auto kopen? Als je geluk hebt kun je voor een scherp bedrag een mooie auto gebruikt kopen. Maar als je pech hebt dan kan een scherpe deal je de kop kosten. Op deze pagina geven we een aantal praktische tips bij de aankoop of verkoop van een gebruikte auto. Wil je snel en betrouwbaar resultaat boeken? Neem dan direct contact op met Theokooptjeauto.nl, de specialist in jonge occasions die ook nieuwe auto’s levert.

Zwaarder is ook duurder

Bij een gebruikte auto betaal je niet per kilo, je moet wel rekening houden met de wegenbelasting. Zelfs al staat je auto het hele jaar door in de garage zul je dit bedrag toch moeten betalen en voor zwaardere auto’s wordt een hoger tarief berekend. Als je goedkoop wilt rijden moet je naast de aankoopprijs ook zeker naar de vaste lasten kijken.

Welke verzekering voor jouw gebruikte auto?

Bij een nieuwe wagen zul je doorgaans een All-Risk verzekering nemen, bij een gebruikte auto is dit minder vanzelfsprekend. Bij oude occasions van een paar duizend euro kun je beter een basis WA-verzekering nemen maar met een auto van slechts enkele jaren oud zul je zelf moeten bepalen of je de gok neemt.

Let op met particuliere koop en verkoop

Er zijn verschillende websites waar je een tweedehands auto kunt kopen of verkopen, er is dus volop keuze. Particuliere transacties kunnen je geld besparen, je moet wel extra goed opletten dat alle details kloppen. Denk aan de overschrijving, ook komt het voor dat er gestolen auto’s aangeboden worden. Als de betaling binnen is dan kan een oplichter snel verdwenen zijn.

Vraag naar BOVAG garantie voor de tweedehands auto

Niet iedere garage is aangesloten bij de BOVAG, als dit wel het geval is zul je bij een tweedehands auto garage BOVAG garantie krijgen voor een gebruikte auto van 4500 euro of duurder. Je bent dan verzekerd van algemene garantievoorwaarden en service. De kans dat je bij een gerenommeerd bedrijf een ‘maandagmorgen monster’ koopt ligt een stuk lager.

Te mooi om waar te zijn is waarschijnlijk niet waar

Een auto met een verhaal is prachtig, Theo van Theokooptjeauto.nl specialiseert in auto’s met een historie. Maar soms hoor je verhalen die alarmbelletjes doen rinkelen. Die auto van ‘een oud vrouwtje’ die ‘altijd in de garage heeft gestaan’ kennen we allemaal wel, toch zijn er ook andere verhalen waarmee je op het verkeerde spoor kan worden gezet. Kijk altijd goed naar de auto, de staat van onderhoud en werk een checklist met objectieve meetpunten af. Een mooi verhaal is leuk om naar te luisteren, maar de feiten moeten altijd kloppen.

Wat zegt een online waardebepaling?

Je kunt online snel de waarde van iedere auto die op kenteken staat berekenen. Dit geeft je een idee van de prijs die je moet betalen of kunt krijgen, toch zullen er altijd uitzonderingen zijn. In overleg en onderhandeling met de garage kun je tot de werkelijke prijs komen, neem gerust eens contact op met Theokooptjeauto.nl voor een vrijblijvend aanbod of kijk naar de occasions die momenteel te koop zijn.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?