Wat maakt de Golf GTE Volkswagen bijzonder?

Het merk Volkswagen heeft een grote schare automobilisten achter zich weten te scharen die blindelings een nieuwe auto kopen met het bekende VW logo. Aan de andere kant zijn er ook juist mensen die nooit voor dit merk zouden kiezen. De Golf GTE Volkswagen is een bijzondere auto in het aanbod van de grote Duitse autofabrikant. Laten we eens kijken wat deze auto te bieden heeft in het plug-in hybride segment.

Ben je momenteel op zoek naar een Golf GTE Volkswagen of zou je graag een jonge occasion willen verkopen? Ga dan direct naar Theokooptjeauto.nl.

Over de Golf GTE Volkswagen

In 2014 werd een nieuwe Golf aangekondigd. Net als de A3 E-tron was de Golf GTE Volkswagen ook een plug-in hybride model. Dat betekent een conventioneel motorblok met een elektromotor en accu voor wat extra kilometers. Zo wordt niet alleen de actieradius verhoogd, het heeft daarnaast een gunstig effect op de kosten per kilometer en de CO2 uitstoot wordt lager. Wat betreft het laatste is de Duitse autofabrikant ooit flink door de mand gevallen maar de GTE is een blijvertje gebleken. Zo is er een nieuw model dat garant staat voor 56 kilometers op pure stroom. Voor korte ritten heb je geen druppel benzine meer nodig. Met name tijdens de introductie van deze auto was de lage fiscale bijtelling interessant, nu profiteer je nog steeds van een veel lagere wegenbelasting.

Hoe werkt een plug-in hybrid?

De Golf GTE Volkswagen behoort tot de plug-in hybride voertuigen. Dit betekent dat je de auto kunt opladen met een kabel. Daarmee is het geen hybride die exclusief zichzelf oplaadt tijdens het rijden om je enkele kilometers meer te geven, dit model plug je in met een stekker. Als je op stroom rijdt dan trek je vlot op en rijd je sportiever dan alleen op benzine. In combinatie versterken de motoren elkaar zodat je eigenlijk op turbo rijdt. Je kunt dus kiezen voor de modus die je zelf comfortabel vindt of ga voor optimale efficiëntie. Je kunt in oplaad stand gebruik maken van de beweging om de accu te laden, net als bij een standaard hybrid dus. Verder biedt de GTE alles wat je van een moderne Volkswagen mag verwachten. Het is een sportieve auto die uitdaagt om vlot mee te rijden, de afwerking is ook dik in orde.

Ga je mee met de Golf?

Bij aanschaf van een nieuwe auto zul je een flink aantal afwegingen maken. Bij Theokooptjeauto.nl kun je terecht om jonge occasions te kopen of in te ruilen. De Golf GTE Volkswagen is een populair model vanwege de goede prestaties en een berekenbare kwaliteit. Als je na enkele jaren toe bent aan iets nieuws dan kun je gratis en vrijblijvend de inruilprijs laten bepalen. Daarvoor hoef je niet naar de garage te komen, zelfs de auto wordt bij je thuis opgehaald als je dit wilt. Je kunt natuurlijk ook een nieuw modelletje uitzoeken, of een andere jonge occasion. Theo helpt je graag een auto te kiezen die perfect aansluit op de wensen van de automobilist. Wordt jouw volgende auto een Golf GTE Volkswagen?

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?