Is de Mercedes C350E een goede hybrid?

Goed en goedkoop gaan niet vaak samen. Voor kwaliteit moet je bereid zijn om wat extra te betalen. Aan de andere kant betekent een hoog prijskaartje niet automatisch dat het een goede deal betreft. De Mercedes C350E is een hybride voertuig dat zich richt op de zakelijke markt. Er zijn behoorlijk wat jonge occasions te koop van dit type, daarom gaan we eens kijken of de Mercedes C350E een goede hybrid is als tweedehands wagen.

Voor een jonge Mercedes C350E of andere occasion kun je terecht bij Theokooptjeauto.nl. Kijk direct naar het aanbod of stel je vraag via de website.

Voor wie is de Mercedes C350E?

Met een kleine 60 mille voor de goedkoopste uitvoering is de Mercedes C350E zeker niet een auto voor iedereen. Het is een behoorlijke investering die je moet kunnen en willen maken. Maar eigenlijk heeft Mercedes-Benz deze auto helemaal niet ontworpen voor de consument die een leuke gezinsauto wil kopen, dit is vooral een auto voor zakelijk gebruik. Dat is te merken want in de laatste paar jaar zijn er flink wat Mercedes C350E occasions op de markt gekomen die een voormalig leven als lease auto achter de rug hebben. Tweedehands is de doelgroep voor deze auto ruimer omdat ‘de kop eraf is’. Daarnaast betreft het een plug-in hybrid wat betekent dat je laag zit in wegenbelasting. Je kunt er zakelijk mee gaan rijden maar dat hoeft natuurlijk niet.

Altijd in groene uitvoering

De Mercedes C350E is groen. Daarmee hebben we het niet over de lak maar duurzaamheid. Het is wel duidelijk dat deze auto niet bedoeld is om de natuur tevreden te stellen maar vooral om te voldoen aan de emissie wetgeving. De C350E zit namelijk nét onder de maximaal toegestane grenzen. Tenzij je gewicht gaat trekken en bredere banden nodig hebt. Het is een duurzame auto waarbij ‘groen’ dus niet met hoofdletters wordt geschreven. Kleine stapjes zullen we maar zeggen… Wat betreft rijden op de elektromotor moet je niet zoveel verwachten. De geadverteerde 30+ kilometer haal je gewoonweg niet, 15 tot 20 kilometer is haalbaar. Zo kun je in de stad full-electric rijden zonder een druppel benzine te gebruiken, ook na enkele jaren houdt de accu zich doorgaans goed.

Ook voor groene auto’s kun je terecht bij Theokooptjeauto.nl. Zowel voor inruil als koop. Laat een gratis auto taxatie uitvoeren zonder verdere verplichtingen.

Gemaakt om mee te rijden

Je zult uiteraard verder gaan rijden dan de bebouwde kom en dan merk je dat de Mercedes C350E een luxueuze auto is. Er zit voldoende power in de motor en je zit heerlijk. De afwerking is helemaal in orde en voelt toch wat meer luxueus dan een BMW uit dezelfde prijsklasse. De accu van de ondersteunende elektromotor houdt het lang vol, de actieradius zal na enkele jaren wel iets dalen. Bij occasions zien we af en toe problemen met de schakelbak. De elektronica wil soms kuren vertonen maar niets wat niet eenvoudig te repareren valt. Als je een proefrit maakt dan ben je verkocht!

Wil je luxe rijden maar niet de hoofdprijs betalen? Kijk dan eens naar een jonge tweedehands wagen zoals de Mercedes C350E.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?