Maak kennis met de MG EHS plug-in hybride

Voordat we de MG EHS plug-in hybride gaan bekijken eerst een stukje historie. Het automerk MG bestaat al sinds 1924. De afkorting staat voor Morris Garages, de liefhebbers van oldtimers kennen ongetwijfeld het achthoekige logo nog wel. De eerste scheurtjes in het merk ontstonden al in 1935 toen Morris zijn privébedrijven verkocht aan Morris Motors. In 1980 zou de productie van eigen modellen gestaakt worden, nieuwe MG auto’s waren feitelijk omgebouwde Austin voertuigen. In 1994 zou BMW het roer overnemen, Phoenix Venture Groep zou volgen in 2000 en sinds 2006 is het Britse merk in handen van Chinese autofabrikanten. Eerst Nanjing Automobile Group en nu SAIC Motor. De MG ZS EV was in 2019 de herintroductie van het merk op de Nederlandse markt.

Ben je op zoek naar een youngtimer of wil je een jonge occasion inruilen? Vraag dan bij Theokooptjeauto.nl een gratis auto taxatie aan.

Wat is de MG EHS?

De MG ZS EV uit 2019 was een volledig elektrisch aangedreven SUV. Hoewel de merknaam niet bij iedereen direct een belletje zal doen rinkelen wisten ze toch al vrij snel duizenden nieuwe automobilisten voor zich te winnen in Nederland. De volledig elektrische auto was niet alleen betaalbaar vanwege de emissieloze motor, ook de catalogus prijs is scherp ten opzichte van de concurrentie. De MG EHS is een plug-in SUV die te vergelijken is met de Ford Kuga en de Volkswagen Tiguan maar dan een stapje lager in prijs. Als occasion ligt de prijs nóg een trede lager omdat minder bekende merken nou eenmaal sneller hun waarde verliezen. Daar heb je als tweede eigenaar voordeel van want het is zeker een fijne auto om in te rijden met goede specificaties.

Minder keuze, meer rijplezier

Een manier om de prijzen betaalbaar te houden is het relatief kleine aantal modellen van de MG EHS. Een instapmodel en een wat luxere versie, daar houdt het eigenlijk wel mee op. Naast het klassieke MG logo is het verder een neutraal model die niet probeert om het spreekwoordelijke wiel opnieuw uit te vinden. Je merkt wel dat het een strebertje is in termen van uitrusting. De MG EHS is in de basis versie al luxer uitgevoerd dan de Kuga en Tiguan die duizenden euro’s duurder zijn. Denk aan digitale functionaliteit van zowel Apple als Android in het console. De Luxere uitvoering is naast comfort ook meer uitgebreid in veiligheidsopties zoals een Lane Keeping Assist en Traffic Jam Assistance.

MG EHS plug-in hybrid

Je zou ruim 50 kilometer moeten halen op de elektrische motor, zoals met alle hybrids het geval is moet je deze getallen met een korreltje zout nemen. Het is wel zo dat je in normaal stadsverkeer heerlijk stil kunt rijden zonder de benzinemotor te gebruiken. Dat rijdt comfortabel, stil en zuinig. Alles bij elkaar opgeteld krijg je veel auto voor weinig geld. De charme van het oude Britse merk is een beetje verloren gegaan door de vele overnames en de gekleurde historie, de nieuwe eigenaars lijken hun best te doen om het merk MG nieuw leven in te blazen.

Op zoek naar een betaalbare hybride-auto? Ga naar Theokooptjeauto.nl en kijk naar het aanbod jonge occasions.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?