4 tips voor een nieuwe auto kopen

Je wilt een nieuwe auto kopen maar je weet niet goed waar je moet beginnen. Je surft naar websites van automerken maar daar word je niet echt wijzer van. Ben
je merkgebonden? Dan is het wat eenvoudiger. Maar als je geen specifieke voorkeur hebt dan kan het lastig kiezen zijn tussen een Volkswagen, BMW, Skoda of Tesla. Of valt het kiezen wel mee? Hier zijn vier tips voor een nieuwe auto kopen.

Bij Theokooptjeauto.nl kun je naast occasions ook terecht voor nieuwe auto’s. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

1. Welke nieuwe auto kopen?

In 2020 waren dit de vijf populairste auto’s:

BWM, Audi en Renault scoren ook hoog trouwens. Het gaat hierbij niet over de harde verkoopcijfers, de populariteit online speelt ook mee. Dit betekent overigens niet dat het de meest geliefde auto’s zijn, het valt namelijk op dat het redelijk ‘conservatieve’ wagens zijn. Daar is niets mis mee, maar deze auto’s worden niet gekocht omdat ze heel bijzonder zijn, maar vooral betrouwbaar en degelijk.

2. Benzine, elektrische of hybride auto kopen?

De voornaamste belastingvoordelen zijn van de EV’s af, dit maakt het speelveld weer wat meer gelijk. Tesla doet het erg goed en is allang geen uitzondering meer op de weg. Laadpalen ook niet trouwens. Er zijn ook andere merken die auto’s met accu leveren, als ze niet kunnen kiezen bouwen ze een hybride auto zoals de Golf GTE, BMW i3 of uiteraard de Toyota Prius.

Bij all-electric is het met name de relatief beperkte actieradius die automobilisten kan weerhouden de overstap te wagen. In praktijk valt dit reuze mee. Als je van plan bent ver te reizen of dagelijks veel korte ritten af te leggen dan kan een batterij te kort schieten. Een hybrid biedt je dan het beste van twee werelden. Toch worden er nog steeds veel nieuwe auto’s met louter een verbrandingsmotor verkocht. Benzine, diesel en LPG heeft behoorlijk wat concurrentie met een stekker gekregen, toch zijn ze zeker niet uitgeteld.

3. Automerken zeggen veel maar bieden weinig informatie

Websites van automerken zijn vaak net zo flitsend qua vormgeving als nietszeggend wat betreft de inhoud. Met allerlei eigen termen voor standaard functies is vergelijk nauwelijks mogelijk. Websites met autotesten helpen een beetje, het blijft toch meer mening dan feitelijke informatie. Bij Theokooptjeauto.nl zijn we weliswaar gespecialiseerd in gebruikte auto’s en youngtimers, toch kloppen klanten regelmatig aan om een nieuwe auto aan te schaffen. De hoeveelheid informatie online werkt alleen maar verwarrend.

4. Let op wat jij wilt kopen, niet wat er wordt aangeboden

Denk voordat je gaat rondneuzen eerst even na over wat je echt nodig hebt. Een auto voor het gezin, veel laadruimte, lange afstanden of geschikt voor iemand die zeer lang is om enkele voorbeelden te noemen. Moet je rekening houden met inruil later, zo ja welke kleur ga je kiezen? Betekent nu goedkoop een Seat kopen later een lagere inruilwaarde waardoor die Volkswagen een betere koop is? Als jij vragen hebt dan helpt Theo je graag met antwoorden. Niet als autodealer van een specifiek merk maar als adviseur die ervoor zorgt dat de keuze ook echt vanuit de eigenaar komt.

Meer advies over een nieuwe auto kopen? Neem contact op via Theokooptjeauto.nl voor praktische informatie en betrouwbaar advies.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?