Die geur van een nieuwe wagen is onweerstaanbaar, er is geen parfum dat hier aan kan tippen. Het idee van rijden in een auto waar niemand eerder in heeft gezeten, fonkelende lak en de laatste snufjes is heel aantrekkelijk. Loopt het water je al in de mond? Wacht nog even, want op deze pagina leggen we uit waarom een auto nieuw kopen misschien niet de beste keuze is. En waar je op moet letten bij een tweedehandse auto kopen.

Nieuw of tweedehands?

Er zijn verschillende opties die je als auto koper hebt. Je kunt een nieuwe wagen kopen, een gebruikte auto, een youngtimer of oldtimer, toch zijn er in principe maar twee opties; nieuw of gebruikt. Laten we eerst de voordelen op een rijtje zetten.

Voordelen auto nieuwVoordelen

  • Je kunt het nieuwste merk en model kiezen.
  • Stel je eigen voertuig samen met alle mogelijke opties.
  • Je profiteert van de volledige fabrieksgarantie.
  • Onderhoud en reparatie is doorgaans minimaal.
  • Alles is nieuw, schoon en in perfecte staat.

Dat klinkt goed toch? Maar laat je niet direct verleiden door die heerlijke geur van een nieuwe auto, laten we ook even de mogelijke nadelen benoemen:

Nadelen

  • Er kunnen kinderziekten aanwezig zijn.
  • Soms moet je lang wachten voor je voertuig gereed is.
  • Door alle opties zie je door de bomen het bos niet meer.
  • Je betaalt de hoofdprijs

Elk voordeel heeft z’n nadeel dus, als auto koper zul je moeten accepteren dat er altijd voordelen en nadelen zijn. Wees dus altijd kritisch bij het maken van je afwegingen. Het is nou eenmaal zo dat je in een showroom niet meer 100% helder nadenkt, dit weet de verkoper in een garage natuurlijk ook maar al te goed.

Wil je eerst je gebruikte auto verkopen? Theo koopt je auto voor een goede prijs, supersnel en betrouwbaar. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Zijn occasions een betere keuze?

Een auto gebruikt kopen heeft naast voordelen ook zeker nadelen of beter gezegd risico’s waar je rekening mee dient te houden. Zo is er de staat van onderhoud, het aantal kilometers op de teller en misschien heeft er naast een paar krasjes ook ooit een flink ongeval plaatsgevonden. Je hebt dus minder zekerheid waarmee het heel begrijpelijk is dat je liever voor splinternieuw gaat.

Waar kun een goede tweedehands auto kopen?

Een groot deel van de mogelijke nadelen die je bij occasions tegenkomt is op te lossen door een tweedehands auto garage te kiezen die niet alleen auto’s verkoopt maar je ook daadwerkelijk adviseert. Een goede dealer heeft verstand van auto’s, de beste autoverkopers hebben ook verstand van hun klanten die in deze voertuigen zullen rijden. Ze kennen de vorige eigenaar en zoeken naar de juiste match. Theo werkt vanuit Hoofddorp maar kan auto’s halen en brengen door heel Nederland. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden. Wil je liever een nieuw model kopen? Ook dat is mogelijk bij Theokooptjeauto.nl.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?