Nieuwe wagen bij een tweedehands auto garage?

Een gebruikte auto koop je bij een tweedehands auto garage, een nieuwe wagen koop je bij een merkdealer. Zo is het toch, of niet? Nee hoor, er zijn zeker onafhankelijke dealers die zowel nieuw als tweedehands voertuigen verkopen, met of zonder inruil. De feiten en fabels over een onafhankelijk autobedrijf kun je op deze pagina lezen.

Niet alleen voor occasions

Bij Theokooptjeauto.nl vind je veel jonge occasions die zo goed als nieuw zijn maar dan een stuk goedkoper. Toch zijn er automobilisten die liever een nieuwe auto kopen die ze na enkele jaren verkopen om weer het nieuwste model aan te schaffen. Theo helpt de auto koper én verkoper, voor zowel nieuwe autoverkoop als voor een tweedehandse auto. Hoe werkt dat eigenlijk als het geen merkdealer betreft?

Niet alle dealers zijn beperkt tot een merk

De meeste autodealers verkopen één of enkele merken. Het lijkt daardoor alsof merkdealers direct gekoppeld zijn aan dit merk. Dat is niet het geval, het zijn doorgaans gewoon ondernemers die een deal sluiten met een merk. Zo kan het voorkomen dat een Renault dealer overschakelt naar Tesla of Skoda. Dit heeft niet zozeer te maken met de kwaliteit van het merk maar meer met de populariteit en de winstmarges. Onafhankelijke dealers kunnen in principe ieder merk en type leveren, die wordt dan gewoon besteld bij het merk.

Heb je dan garantie op de nieuwe auto?

De fabrieksgarantie bij een nieuwe wagen via een onafhankelijke garage is precies hetzelfde als bij dezelfde auto via een merkdealer. De verkoper kan je daarnaast nog andere garanties of extra’s aanbieden maar verder maakt het niet uit bij wie je bestelt. Het is wel zo dat een algemene autodealer niet alle merken en modellen in de showroom heeft staan, de klanten zijn met name de meer geïnformeerde automobilisten die weten wat ze willen.

Hoe werkt reparatie bij een nieuwe wagen?

Onderdelen bestellen kan iedere garage, dat maakt niet uit. Wat betreft expertise kan een erkende garagehouder met certificatie zonder problemen Honda, Opel, Volkswagen, Peugeot of Toyota repareren. Zo verschillend zijn auto’s in basis niet vanuit technisch oogpunt. Je mag het uiteraard wel vragen bij aankoop, als je twijfelt over de expertise van de dealer dan kun je altijd naar een ander bedrijf op zoek gaan.

Wat doe ik met mijn oude voertuig?

Je kunt je auto gebruikt inruilen bij aanschaf van een nieuwe wagen, afhankelijk van de condities kun je een goede inruilprijs overeenkomen. Een tweedehands auto garage zal vaak een betere deal maken omdat zij geen bezwaar maken tegen andere merken, wat bij merkdealers soms wel het geval is. Wil je liever je tweedehandse auto verkopen los van inruil? Dan kun je bij Theokooptjeauto.nl vrijblijvend een offerte aanvragen. Je weet dan binnen 24 uur wat jouw auto waard is.

Waar ga je een nieuwe wagen kopen?

Kies voor een garage waar jij een goed gevoel bij hebt. Bekijk reviews online, neem contact op en kijk of er een ‘klik’ is. Ook onafhankelijke dealers kunnen gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld jonge occasions, youngtimers of import van buitenlandse wagens voor bijvoorbeeld expats die naar Nederland verhuizen.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?