Hoe kun je een betrouwbare occasion kopen?

occasion-kopenHet standaard verhaal van autoverkopers bij occasions is vaak “de vorige eigenaar was een oud vrouwtje, de auto stond altijd in de garage”. Dan moet het een enorme garage zijn als zij er 200.000+ kilometer in heeft kunnen rijden. Het is ook maar te hopen dat deze dame de koppeling niet aan gort heeft getrokken en dat de motor warm heeft gedraaid op de snelweg. Met andere woorden; hoe kun je een betrouwbare occasion kopen als je niet weet wat de echte historie van het voertuig is? Dat en meer leggen we uit op deze pagina.

Bij Theokooptjeauto.nl kun je betrouwbare occasions kopen. Theo kent de historie en zal je geen sprookjes vertellen over oude dametjes.

Waarom zou je een occasion kopen?

Laten we eerst even beginnen met enkele voordelen van een jong gebruikte auto kopen:

  • De hoogste afschrijving is voorbij.
  • De auto is ingereden.
  • Mogelijke fabrieksfouten zijn ontdekt en hersteld.
  • Je kunt nog jaren vooruit voordat de duurdere onderdelen aan vervanging toe zijn.

Er zullen altijd mensen zijn die nooit in een tweedehands auto willen rijden, daar heb je als koper van een inruilwagen natuurlijk weer voordeel van. Ook zijn er automobilisten die steevast om de twee jaar een nieuwe auto kopen, ongeacht of deze bolide niet meer volstaat. Zo zijn er behoorlijk wat jonge auto’s op de markt die heel aantrekkelijk kunnen zijn. Jong betekent overigens niet dat er geen historie is. Laat je daarom altijd informeren over de geschiedenis van de auto. Is er geen traceerbare informatie? Dan moet je argwanend zijn. Houd er ook rekening mee dat je zelf ooit weer de auto wilt verkopen en de koper je vragen zal stellen.

Wat is een youngtimer?

Naast jong gebruikte auto’s kun je ook een youngtimer kopen. Er is geen vaste definitie voor, in het Engels bestaat dit woord niet eens. In principe is het een auto van 15+ jaar oud met de potentie om een oldtimer te worden. Ze zijn vaak goed onderhouden en kunnen afhankelijk van de kenmerken behoorlijk aan de prijs zijn. Theo heeft meerdere van deze unieke youngtimers in de collectie voor heel schappelijke prijzen. Je kunt deze occasions kopen via de website. Zoek je naar iets bijzonders? Neem dan even contact op.

Waar kun je betrouwbare occasions kopen?

Zelfs als een motorblok gesneden koek voor je is kun je toch een flinke miskoop doen als je niet oplet bij een occasion kopen. Hoeveel eigenaren zijn er geweest en hoe lang reden ze met de auto? Is het een voormalige leaseauto, hoe werd het voertuig onderhouden? Is er sprake van grote schade die ooit gerepareerd werd en onder welke garantievoorwaarden wordt de auto verkocht? Wist je dat de RDW alleen de eigenaars in Nederland registreert? Als je dus een tweedehands import auto wilt kopen weet je in principe dus niet hoeveel eigenaren in dat voertuig hebben gereden. Vraag in dat geval of de verkoper informatie heeft over de situatie voordat de auto in Nederland arriveerde. Kijk hier voor de 7 populairste occasions onderzocht door de ANWB.

Je kunt voor een eerlijke prijs occasions kopen bij Theokooptjeauto.nl. Je hoeft overigens niets in te ruilen, het mag wel. Bekijk zelf de mogelijkheden op de website.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?