Waarom occasions kopen beter is

Occasions kopen

Die geur van een nieuwe auto, daar wordt je vrolijk van! Tot je het prijskaartje ziet, dan is die ‘high’ snel verdwenen. Wat dacht je van een gebruikte auto kopen? Zie je het niet zitten om als tweede of derde persoon achter het stuur plaats te nemen? Wie weet wat er zich allemaal heeft afgespeeld in die tweedehandse auto! Laten we eens wat nader bekijken waarom occasions interessant zijn en waar je op moet letten bij aanschaf van een occasion.

De afschrijving ligt lager

De eerste jaren van een nieuwe auto ligt de afschrijving het hoogst. Als je dan als tweede eigenaar een paar jaar rijdt met het voertuig, dan zal de waarde slechts in beperkte mate minder worden. Zo rijd je een stuk goedkoper dan met een auto die splinternieuw van de band komt rollen.

Je hoeft niet te wachten

Dat rollen van de band kan erg langzaam verlopen, de meeste auto’s van de dealer zijn niet op voorraad wat betekent dat je vaak maanden moet wachten. En dan wordt je geduld flink op de proef gesteld. Bij occasions kun je kiezen in de showroom en direct wegrijden, dat is echt luxe!

Er zijn geen kinderziekten

Zelfs de beste auto kan kleine mankementen vertonen. Dit komt er doorgaans in het eerste jaar uit. Laat gerust de eerste eigenaar jouw occasion even inrijden, jij stapt in zodra het rijgenot optimaal is maar voordat de ouderdom voor gebreken zorgt.

De garantie is vaak in orde

Vooropgesteld dat je geen stokoud autootje koopt zul je gewoon BOVAG garantie op je auto krijgen met mogelijk een service contract. Naast een filter hier of nieuwe olie daar heb je aan een jonge occasion nauwelijks onderhoudskosten.

De techniek is optimaal getest

Bij een gebruikte auto weet je op voorhand welke mogelijke eigenaardigheden er zijn. Bijna alle merken en modellen mankeren wel ‘iets’, dit kun je bij het oriënteren naar jouw nieuwe wagen eenvoudig opzoeken aan de hand van ervaringen die autobezitters delen.

Occasions zijn uniek

In tegenstelling tot een nieuwe auto die in een lange rij met andere identieke auto’s staat te wachten op een nieuwe eigenaar, koop je met occasions altijd een uniek exemplaar. Zo kan er een uniek set aan opties op zitten die de eerste auto koper heeft gekozen, of er zijn wat modificaties aangebracht die jouw gebruikte auto net dat unieke detail geven.

Zoek je naar een auto met een verhaal?

In de garage van Theokooptjeauto.nl vind je veel occasions die er uitzien als een nieuwe auto maar dit niet zijn. Als tweedehands auto garage is Theo gespecialiseerd in jonge auto’s en youngtimers die zo goed onderhouden zijn dat je alleen aan het bouwjaar kunt zien dat het geen nieuwe voertuigen betreft. Toch zit er een verhaal achter iedere auto en dat maakt een tweedehandse auto kopen eigenlijk heel bijzonder. Die kilometerstand laat niet alleen zien wat de motor heeft doorstaan maar ook de reizen die de eigenaar heeft gemaakt met deze trouwe vierwieler. De bekende ‘auto die altijd binnen heeft gestaan’ was blijkbaar niet prettig genoeg om kilometers mee te maken.

Luister naar het verhaal van jouw nieuwe auto en neem contact op met Theo.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?