Hoe werken plug in hybride autos?

Vroeger moest je een keuze maken tussen benzine, diesel of gas. Nu heb je naast deze drie opties ook nog hybrid, plug in hybrid en elektrische auto’s. Welke auto moet je kiezen of maakt het eigenlijk niet zoveel uit? Laten we op deze pagina eens kijken naar de PHEV, de plug in hybride autos. Welke voordelen hebben deze voertuigen en kleven hier ook nadelen aan?

Meer weten over plug in hybride autos of heb je een PHEV die je wilt inruilen? Ga dan snel naar Theokooptjeauto.nl voor meer informatie of een gratis prijsbepaling.

Hoe werkt een hybride auto?

Hybride betekent een combinatie van twee zaken die niet hetzelfde zijn. Chocolade met drop, een gitaar met piano toetsen of een auto met een verbrandingsmotor én een elektromotor. Een hybride auto is een voertuig met standaard verbrandingsmotor en een aanvullende elektromotor die gebruikt maakt van overtollige energie om de actieradius te verhogen. Zo rijd je meer kilometers op een volle tank. Maar zonder tank kom je nergens. De Toyota Prius is een bekend voorbeeld maar er zijn meer merken met een dergelijke aandrijving te koop. Het is niet mogelijk om de accu zelf op te laden, dit vindt altijd plaats op basis van beweging ofwel kinetische energie.

Hoe werkt een plug in hybride auto?

Bij plug in hybride autos is er wel een stekker aanwezig maar je bent er niet afhankelijk van. De capaciteit van de accu is groter waarmee de actieradius nog verder uitgebreid wordt. Je kunt deze auto’s inpluggen op een laadpaal. Als de tank leeg is dan kun je zonder problemen nog tientallen kilometers afleggen voordat je moet laden. Op lange ritten sta je minder vaak bij het tankstation en voor rijden in de omgeving hoef je de verbrandingsmotor niet eens in te schakelen.

Voor wie zijn plug in hybride autos geschikt?

Met name als je veel kilometers maakt is een plug in hybride een logische keuze. De actieradius neemt toe en de prijs per kilometer valt lager uit dan met alleen een verbrandingsmotor. Een voordeel ten opzichte van een volledig elektrische auto is de backup van een benzine motor. Je komt niet met een lege batterij langs de weg te staan, een bekende angst bij automobilisten. De markt voor plug in hybride autos is gunstig wat betreft tweedehands wagens omdat er destijds veel consumenten en bedrijven met korting deze auto’s hebben aangeschaft. Er is daarmee een flink aanbod aan jonge occasions die vaak luxueus zijn uitgerust.

Auto rijden en CO2 uitstoot

Als je vooral let op de portemonnee dan merk je dat een plug in hybrid ook wat betreft kosten vaak in het midden ligt. Zo betaal je BPM maar niet zoveel als op een auto zonder elektromotor. Meer CO2 uitstoot betekent een hogere BPM. Tot 2025 profiteer je van 50% korting op de wegenbelasting. Dat is toch weer een mooi voordeel. Je rijdt verder, schoner en goedkoper met een PHEV waarmee het zeker een optie is die je kunt overwegen.

Snel van je oude auto af en/of snel een nieuwe auto kopen? Kijk op Theokooptjeauto.nl voor alle mogelijkheden en een vrijblijvende prijsopgaaf binnen 24 uur.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?