Koopt Theo jouw tweedehands auto?

Wat is jouw gebruikte auto nog waard bij verkoop? Het is een vraag die veel autobezitters zich stellen, het antwoord is helaas niet zo eenvoudig als een kenteken invoeren en kijken welk bedrag op je beeldscherm verschijnt. Het hoeft trouwens ook niet ingewikkeld te zijn, misschien wil Theo jouw tweedehands auto wel kopen! Hoe dit werkt en waar je als verkoper rekening mee moet houden lees je op deze pagina.

Koop Theo jouw tweedehands auto? Nooit geschoten is altijd mis, check het direct op Theokooptjeauto.nl.

Wat is mijn tweedehands auto waard?

Hier zijn de standaard kenmerken waar gebruikte auto’s op getest worden:

  • Merk / model
  • Bouwjaar
  • Kilometerstand
  • Staat van onderhoud

Die derde factor is niet objectief te bepalen, en via een online auto taxatie het meest uitdagend om in te schatten. Je kunt via Theokooptjeauto.nl gratis een taxatie laten uitvoeren. Tip: Wees eerlijk en volledig. Als je het mooier voorstelt dan de werkelijke situatie zul je later toch door de mand vallen. Met goede en open communicatie kom je een heel eind!

Andere zaken om de waarde te bepalen

Wist je dat een auto in het westen van Nederland goedkoper kan zijn dan dezelfde auto in het oosten? Dit heeft te maken met de vraag en aanbod. Hoewel er meer mensen in de Randstad wonen ligt het aanbod relatief hoger. Minder concurrentie betekent vaak hogere prijzen. Theokooptjeauto.nl is gevestigd in Hoofddorp maar werkt door het hele land en ook internationaal. Zo kan Theo altijd een goede match maken en minimaal een marktconforme prijs betalen.

Hoe de automobilist met het voertuig omgaat is niet altijd even belangrijk. Zo kan het zijn dat een piekfijne occasion niet veel meer opbrengt dan een uitgeleefd exemplaar. Er zijn namelijk klanten die specifiek naar een merk en model zoeken voor onderdelen of om de auto zelf aan te passen. Over het algemeen genomen maakt het wel degelijk uit, zeker bij jong gebruikte auto’s of youngtimers. Als de autodealer met slechts een poetsbeurt de auto weer door kan schuiven zal dit zeker beloond worden.

Ben je van plan een nieuwe auto te kopen die je na enkele jaren weer zult verkopen? Als je een waardevast merk koopt met een gewilde kleur scoor je beter. Kies je voor een minder populair model in metallic paars met ‘aparte’ opties, dan betaal je hier bij inruil de hoofdprijs voor. Of beter gezegd; je levert er het meeste op in. Overigens kan Theo ook kopers en verkopers matchen, misschien kent hij wél iemand die jouw Humvee in Aubergine wil kopen.

tweedehands autoWat heb je aan BOVAG garantie?

Als de auto boven een bepaalde prijs wordt verkocht dan krijg je BOVAG garantie bij aankoop. De garantievoorwaarden zijn gebaseerd op ‘normaal’ gebruik, wat natuurlijk niet objectief te bepalen valt. Het is zeker verstandig om voor zowel koop als verkoop met een erkende autodealer te werken die de juiste papieren bezit, staar je alleen niet blind op een logo. Een autobedrijf kan een passie hebben voor auto’s of het gewoon als ‘doorschuif’ product zien. En dan kun je met garantie toch teleurgesteld worden, BOVAG of niet.

Een gebruikte auto verkopen is geen exacte wetenschap maar maatwerk. Theo helpt je graag de beste prijs voor jouw tweedehands auto te krijgen.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?