Is jouw tweedehandse auto interessant voor de verkoop?

Tweedehands auto verkopen

Je hebt een tweedehandse auto die je wilt verkopen, maar is jouw voertuig eigenlijk wel interessant voor de gemiddelde auto koper? Wanneer je een auto gebruikt aanbiedt dan gaat het niet langer om de cataloguswaarde maar om het bedrag dat een potentiële koper bereid is te betalen. 5 praktische tips bij een auto verkopen vind je op deze pagina.

1. Bouwjaar

Het bouwjaar is naast merk en model de voornaamste factor om de prijs voor een tweedehands auto te bepalen. Een jaar meer of minder kan behoorlijk verschil maken. De kilometerstand daarentegen is aanzienlijk minder van belang. De motortechniek is tegenwoordig zo goed dat je niet snel een auto ‘op’ zult rijden. Bij occasions zijn er andere factoren die zwaar wegen.

2. Onderhoud

Als je een relatief jonge auto wilt verkopen dan maakt het zeker uit welke stempels er in het onderhoudsboekje staan en wie het onderhoud heeft uitgevoerd. Bij een behoorlijk oude tweedehandse auto die zo goed als afgeschreven is kijken ze dan weer niet op een deukje meer of minder. Dan worden de auto’s opgeknapt of voor onderdelen gebruikt.

3. Kleur

Een ‘saaie’ kleur lak levert op termijn wel het meeste op. Heb je gekozen voor neutraal grijs, zilver of zwart? Dan kun je een hogere inruilwaarde tegemoet zien. Vond je destijds roze of lichtgroen echt fantastisch? Dan wensen we je veel succes met het vinden van iemand die jouw smaak deelt.

4. Particulier of via een garage

Betaalt een auto koper bij een autodealer meer dan particulier? Dit is de algemene gedachte, toch is dit niet altijd terecht. Zeker niet als je garantievoorwaarden en service in de totaalsom opneemt. Als verkopende partij is het mogelijk dat een garage net zoveel betaalt dan iemand die je voertuig particulier wil overnemen. Want bij particuliere verkoop trek je vooral kopers die op een voordeeltje uit zijn. De verwachting is dat jij goedkoper bent dan de dealer, zo wordt het lastig goed te verdienen op je tweedehandse auto.

5. Onderhandelingen

Denk je dat jij goed kan onderhandelen? De andere partij denkt waarschijnlijk hetzelfde en er kan er maar één de winnaar zijn. Is dit echt zo? Als je iemand tegenover je treft die net als jij voor een goede deal gaat en je meer als overlegpartner ziet dan als tegenstander dan sluit je doorgaans de onderhandelingen met een beter gevoel af.

Is jouw tweedehands auto interessant om te verkopen?

Als je maximaal wilt scoren dan is timing van belang. Als je een nieuwe wagen gaat kopen let dan op het jaar van de tenaamstelling. Dit kan je later veel voordeel opleveren. Het moment dat je verkoopt kan ook zeker een rol spelen. Soms is er veel vraag naar een merk of type, soms juist niet. Een gratis waardebepaling van jouw tweedehands auto is een goed begin.

Bij Theokooptjeauto.nl kun je gratis een vrijblijvende offerte aanvragen. Ben je akkoord? Dan kan de autoverkoop snel geregeld zijn. Anders zijn er nog zeker mogelijkheden, er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Het kan ook verschil maken of je zelf bij de garage een nieuwe auto wilt kopen. Bespreek de mogelijkheden en maak je keuze.

Is jouw tweedehandse auto interessant om te verkopen? Controleer het direct bij Theokooptjeauto.nl.

Occasion kopen? GRATIS auto taxatie en de waarde van uw auto laten bepalen?